top of page

Församlingen Josua

Församlingen

Församlingen Josua startades 1987 av Hans & Monica Augustsson och arbetar fortfarande i enlighet med samma vision - "Att fylla människors behov i Kristus". Josua har ett stort arbete med ca 50 anställda och många olika delar. Församlingen samarbetar med Evangeliska Frikyrkan, (EFK) men har en öppen profil och vill ha goda relationer till allt Guds folk i nya och äldre sammanhang.

 

"Den mångbesökta staden" (jes62) är ett begrepp i församlingen, vi vill vara en plats dit människor kan komma för att bli välsignade och förvandlade. Stora delar av vårt arbete är delar av denna vision. Vi vill även vara en positiv kraft i vårt närområde. T.ex. sponsrar vi vårt lokala bandylag Tjust IF.  Du är varmt välkommen att besöka oss!

Pastorer

Hans Augustsson har bott i Gamleby i hela sitt liv.  Han hade aldrig någon tanke på att bli pastor, men kände tidigt en längtan efter att hjälpa människor. Därför utbildade han sig till socionom och jobbade under flera år med att utveckla nya projekt i Västerviks kommun. Monica Augustsson växte upp i Oskarshamn och är utbildad sjuksköterska. Hon har arbetat under flera år på Västerviks sjukhus. Hans & Monica upplevde den andliga förnyelsen under 70 & 80-talen och hade en bönegrupp under några år där många ungdomar från samhället blev frälsta. Efter några år kände de en tydlig kallelse att starta en församling. Visionen var att "fylla människors behov i Kristus".  Därefter började en intensiv period där den lilla församlingen startade förskola, rehab för missbrukare, grundskola, seniorboende mm. Församlingen ökade explosionsartat och Josuas arbete är nu unikt i hela Skandinavien.

Lovsång

Lovsång och musik är en mycket viktigt del i vår församling och i våra Gudstjänster.

Vi upplever en tid av stark Gudsnärvaro och stark lovsång. Vi vill vara en lovsjungande församling, en plats där Guds härlighet är utgjuten.

Lovsångsskivor
Josua har släppt två lovsångsskivor. "Jag vill söka ditt rike först" med lovsångsledare Erik Augustsson och gäster Bo Järpehag & Harald Höidahl, samt "Vågor från Himlen" med lovsångsledare Erik Augustsson.


Lyssna på Spotify
Köp skivan
Titta på musikvideon


Lyssna på Spotify

Köp skivan

Happy Kids

Happy Kids är Josuas söndagsskola! Vi satsar stort på barnen och tycker att det är viktigt med ett barnarbete som är riktigt kul, något som man längar till, och som ger barnen någonting från Gud. Varje söndag har vi ett litet barnmöte med musik, dans och drama för alla barn. Efter det delar vi upp oss i två grupper. En grupp för de minsta barnen 0-5 år, och en grupp för barn 6-10 år. (En förälder behöver följa med sina barn som är 4 år eller yngre)

Lighthouse

Lighthouse är Församlingen Josuas ungdomsarbete och riktar sig till alla ungdomar från årskurs 6 upp till gymnasiet. På fredagarna kl. 19.00 träffas vi på Hagahöjden - ett riktigt AWESOME tillfälle att hänga, mysa, fika, träffa kompisar eller vara med på schyssta äventyr! Vi hittar även på spontana saker vissa lördagar. Exempel på sånt som vi gör på Lighthouse är att: bowla, grilla, utflykta, spela brännboll, besöka andra församlingar, ha praise party eller bara hänga :D Välkommen!! Vi tycker det ska bli superkul att träffa just dig! XD.

 

Håll dig uppdaterad! Klicka här för att kolla in Lighthouse på Instagram!

bottom of page